in het najaar van 2023 verwelkomen we je graag bij

Journey Into Being

ervaar, herinner & ontdek wat in jou is.

Een unieke vijfdaagse offline reis waar je terugschakelt van doen naar zijn.

Herken je dit?

Je bent al een tijdje bezig met persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Je hebt jezelf beter leren kennen. Je weet wat jouw kernwaarden zijn en probeert er in het dagdagelijkse naar te handelen, omdat je weet dat dit veel voldoening geeft.

Ondanks de onwennigheid heb je ook beter leren voelen, omdat je vaker stilstaat bij jouw binnenwereld. Je deinst niet meer terug voor een lach of traan hier en daar. Je wil het leven ervaren — ten volle!

Tegelijkertijd voel je dat je meer mag zijn met jezelf. Met de natuur, stilte en een alomvattende gedragenheid om je heen. Je verlangt naar wat meer ruimte en tijd om tot die diepere lagen van (jezelf) zijn te komen. De gelaagdheid waar zoveel moois in verscholen ligt. 

Gelukkig kan het ook anders

En kun je door de directe ervaring contact maken met de gelaagdheid in jezelf. Geen quick fix, maar een stevige, zachte en gegronde bedding waar je kunt zakken om jezelf te ont-moeten.

EIGEN PLEK

Je logeert in een eigen circulair Havenhuisje, met uitkijk op de haven. Hier voel je je geborgen en direct thuis. Je bed is opgemaakt en je handdoeken liggen klaar.

EILAND QUEST

Vaar met een kano naar het eiland waar een tent voor je klaar ligt om zelf op te zetten. 24 uur in jouw eigen bubbel: met jezelf, op een eiland, in de stilte, zonder externe prikkels én zonder eten.

DE NATUUR OM JE HEEN

De natuur van de Vinkeveense Plassen is magisch. Je vindt hier vele vogelsoorten, eilanden en vooral veel ruimte om je heen. Hier raakt je hoofd leeg en kom je in je lichaam.

NAAR BUITEN

Wij geloven in de kracht van buiten zijn. Daarom gaan we veel naar buiten. We gaan de natuur om ons heen ervaren. Hoor het ruizen van de bomen en voel het heldere, frisse water.

Sfeer proeven? Bekijk deze korte video:

Laat je dragen

Stap vijf dagen uit je dagelijkse routine, waar je tijd en ruimte met jezelf en een intieme groep gelijkgestemden ervaart. Midden in de natuur, gevoed door de elementen en een inspirerend, vernieuwend en ruimtelijk programma.

Je wordt gedragen door ervaren space holders, zodat je de tijd en ruimte in jezelf werkelijk leert verwelkomen. Hierdoor ervaar je hoe het is om ruimte te geven aan jouw hele wezen; lichaam, geest en ziel. 

Overdenking

Iedere ochtend een krachtige overdenking om de dag mee te beginnen. Ontdek wat in jou beweegt en waar je ruimte aan mag geven gedurende deze journey.

Integraal

We hanteren een integrale benadering op gezondheid en vitaliteit, welke we ook met je zullen delen tijdens deze journey. Verwacht voeding voor lichaam, geest én ziel.

Ervaring

In de directe ervaring schuilt ieders persoonlijke koffer vol wijsheid. We laten je kennismaken met de subtiele kracht van jouw natuur door middel van beweging en adem.

Ervaar tijd en ruimte om te zijn, samen met de ervaren space holders van Fields of Being en de prachtige bezielde plek van Zwier.

Dit gaan we doen!

Vijf dagen samen en alleen op reis. We verwelkomen je bij Zwier bij de Vinkeveense Plassen. 

Je wordt volledig ontzorgd, zodat je kunt zakken, verkennen en vernieuwen. Spelenderwijs ontdek je wie je werkelijk bent. 

Globaal dagprogramma:

 • Movement Medicine en ademsessie
 • Ontbijt
 • Overdenking
 • Ervaringsgerichte inspiratiesessie
 • Lunch
 • Rust en spelen
 • Integratiesessie
 • Avond eten
 • Kampvuur
 

Voedzame maaltijden:

Wij koken met liefde en aandacht voor moeder natuur. Alle maaltijden en snacks worden voor jou verzorgd. Deze voedende maaltijden helpen jou om focus te houden en je energiek te voelen. Onze chefs koken vooral met plantaardige en biologische producten. 

 

Eiland Quest

Midden in de week maken we ruimte voor deze unieke ervaring in loslaten en vertrouwen. Omarm de stilte vol verwonderingen tijdens een mini vision quest op een eiland. Volledig omringt door water, ruimte en stilte. De Eiland Quest biedt je de ervaring om werkelijk tot jezelf te komen, zonder afleiding en mét voldoening.

Onderdelen van de Eiland Quest:

 • Eigen tent
 • Ruimte en stilte
 • Vasten
 • Ochtendduik in de Vinkeveense plassen
 • Kampvuur

 

Bij aankomst ligt er een tent voor je klaar, welke je zelf mag opzetten. Elke tent staat op een eigen plek, zodat je de ruimte ervaart om alleen te zijn. In de ochtend start je gezamenlijk met een frisse plons in de Vinkeveense Plassen en een kampvuur.

Omdat je jezelf onthoudt van afleiding, zul je 24 uur vasten: niet eten, wel water of thee drinken. Ook zul je de eerste 20 uur geen schrijfgerei om handen hebben, zodat je dieper kunt zakken in dat wat in jou beweegt.

Tijdens de Eiland Quest gaan twee begeleiders mee als aanspreekpunt. Ook is een toiletgebouw aanwezig waar je je behoefte kunt doen en water kunt tappen.

Je neemt je eigen matje, slaapzak en kussen mee.

Havenhuisje

Je logeert in jouw eigen (of gedeelde) circulaire Havenhuisje. Een soort Tiny House met een uniek uitzicht over de haven en groen. Een plek vol comfort, zoals een ruime badkamer met regendouche en een heerlijk luxe kingsize en single bed. 

Je kunt ervoor kiezen om alleen in een Havenhuisje te verblijven of jouw Havenhuisje te delen met iemand uit jouw eigen omgeving. Per persoon betaal je dan een lager bedrag. 

Offline

Bij aankomst lever je dat stralende rechthoekige kastje waar je veel ‘werk’ mee verricht in. Je weet wel, je mobieltje. Want mobiel en verbonden zijn we, maak je daar maar niet druk om. Jouw mobiel logeert samen met alle andere mobielen in de unieke social box. En op vrijdag ontvang je dat ding weer terug — geen zorgen, have fun!

Er is een nummer beschikbaar welke je kan doorgeven aan het thuisfront, voor het geval dat. Dit nummer ontvang je tijdens de voorbereidingsessie.

Ontmoet jouw space holders:

Met allebei meer dan 10+ jaar professionele ervaring in de topsport en 15+ jaar professionele ervaring op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, bundelen wij onze krachten en expertises tijdens deze reis.

Saraï Pannekoek MSc.

Gids, trainer & inspirator

Als ervaren therapeut en vriendin van de ziel neemt Saraï je mee in de subtiele kracht van het dagdagelijkse. Ze zal je geest voeden met overdenkingen. Haar ervaringsgerichte inspiratiesessies verbinden, dagen je uit en smaken altijd naar meer. Want bewust voeden, dat is haar jam.

Paul Venner MSc.

COACH, OPLEIDER & EXPERT

Met zijn Movement Medicine sessies, laat hij je ervaren dat er vooral veel ruimte in beweging zit. Samen met de adem en zijn handpannen, neemt hij je mee op reis in jouw lichaam. Daarnaast is Paul een natural philosopher en schijnt hij graag zijn licht op belangrijke hedendaagse thema’s.

Jeroen uit Amsterdam
Seed & Soil Retreat 2022
Read More
Als je ready bent om op de bezielde reis te gaan met Saraï en Paul verzeker ik je dat je in zeer goede handen bent. Samen weten ze een hele bijzonder vibe neer te zetten. Weten ze heel goed waar ze het over hebben maar vooral word je door hen meegenomen op een reis die je een tijd met je meedraagt. De juiste balans van energetisch, spiritueel, fysiek, mentaal en emotioneel werk in een setting die zo warm, connected en bezield voelt. Prachtige begeleidt met verschillende muzikale vormen.
Ruth uit Antwerpen
Seed & Soil Retreat 2022
Read More
De manier waarop Saraï en Paul creëren en begeleiden is zo bewust, bezielt, sereen en authentiek. ze houden echt (veilige) ruimte om volledig te kunnen en mogen zijn. Veel respect en eerbied naar het werk dat zij hier komen doen.

Maak verbinding met alles wat je bent, tijdens de Eiland Quest. Omarm de stilte in jezelf, zodat je leert luisteren naar de diepere fluisteringen van de ziel.

Silvie
Seed & Soil Retreat 2022
Read More
Paul is de yang, net als yin en yang. Je hebt ze beide nodig. Het een kan niet zonder het ander en zo voelt het voor mij ook met Paul & Sarai. Ze vullen elkaar aan. Voelen waar wat nodig is en doen dit zooo zorgvuldig en vanuit onvoorwaardelijke liefde. Dat is zo intens - dat is zo voelbaar!
Mayke
Seed & Soil Retreat 2022
Read More
Ik vond het prachtig om Paul & Saraï samen het retreat te zien hosten en hoe ze elkaar konden aanvullen om een mooi geheel te vormen <3.
Marriël
Seed & Soil Retreat 2022
Read More
Saraï en Paul vormen samen stevige ankers die ervoor zorgen dat de groep gewoon kan zijn en moeilijke en mooie stukken kan aankijken. De combinatie van muziek, Movement Medicine & de natuur was magisch. Juist omdat alles weer werd teruggebracht naar het nu, jouw leven in het dagdagelijkse.

JOURNEY INTO BEING StART OVER:

dagen
uur
minuten

Alles op een rijtje

een unieke bezielde en belichaamde ervaring

 • Najaar van 2023 bij Zwier aan de Vinkeveense Plassen;
 • Drie nachten in een comfortabel Havenhuisje;
 • 24 uur Eiland Quest;
 • Voedzame maaltijden (3x ontbijt, 5x lunch, 3x avond eten en snacks);
 • 4x Movement Medicine sessie;
 • 3x Inspiratie sessie;
 • 4x Integratie sessie;
 • Kampvuurtjes;
 • Sharing Circles;
 • Zwemmen;
 • Buitenspelen;
 • 1x online Voorbereidingssessie met de groep;
 • 1x online Integratiesessie met de groep.

Veelgestelde vragen

Op woensdag zal de eiland quest starten, waarbij je onder andere 24 uur zonder voeding verblijft. Vasten tijdens zwangerschap is niet aan te raden. Vandaar dat we het afraden om mee te doen als je zwanger bent.

Ja, je kunt in twee termijnen betalen. Tijdens het betalen van de eerste termijn geef je toestemming voor een automatisch incasso voor de tweede termijn, precies één maand later. Houd hier rekening mee.

Ja, die zijn er zeker. Groepssessies worden afgewisseld met mijmertijd, waarbij je zelf kunt bepalen wat je gaat ‘doen’.

Ja, natuurlijk. Mits je voor je eigen (en elkanders) processen de ruimte houdt.

Yep! Gedurende de hele reis zal een telefoon aanblijven. Dit nummer ontvang je tijdens de voorbereidingssessie, zodat je jouw thuisfront daar ook van op de hoogte kunt stellen.

Twijfel je of de Journey Into Being iets voor jou is? Doe dan mee met onze groepssessies, waar je al jouw vragen kunt stellen. We maken deze kenbaar via onze socials en nieuwsbrief.

Journey Into Being

najaar 2023

Saraï Pannekoek

Paul Venner

Vroege vogel: tba

Regulier: tba

Voor de mens die gedragen wil worden in de directe ervaring door ervaren professionals.