Ontmoet jezelf


een verdiepend individueel traject voor de vrouw die tijd en ruimte wil maken voor zichzelf.


11+

jaar praktijkervaring

1500+ 

individuele trajecten

3

onderscheidingen

Ontmoet jezelf, opnieuw.

Je bent al een tijdje onderweg in het landschap van persoonlijke ontwikkeling. Je leest boeken, doet cursussen en gaat naar retraites. Je houdt er van om dingen te begrijpen, zodat je jezelf steeds beter leert begrijpen. Maar soms kun je zó opgeslokt worden in het zoeken, dat je vergeet om te zijn wie je bent. Gewoon, in het wonderlijke leven van alledag.


In dit traject krijg jij de ruimte om jezelf opnieuw te ontmoeten. Door actief te vertragen en veilig te verstillen creëer je ruimte voor dat wat al langer sluimert in de onderstroom. Met behulp van integrale gedragstherapie krijg je de ruimte om jouw onderstroom te verwelkomen.


Hierdoor ervaar je rust in je hoofd, regulatie in je lijf en richting in je leven. 

Diepgaand

Geen geneuzel, kaartendecks of spirituele woe-ha, maar simpelweg helder tot de kern. Iedere sessie weer.

Praktisch

Levensvaardigheden beoefen je in het dagdagelijkse. Want moeite doen, loont. Altijd.

Samen

Je gaat op pad met een ervaren gids. Ervaar een veilig bedding en de ruimte om te exploreren. 

De moed om te veranderen begint intern

Veel vrouwen gaan alsmaar door onder de noemer 'drukdrukdruk'. Ze staan nooit stil en denderen maar door. Gedreven door hun visie werken ze onvermoeid, maar uiteindelijk ten koste van zichzelf. Het vuur dat hen inspireerde, dooft uit, en ze raken opgebrand en uitgeblust.


Gelukkig is er ook groep vrouwen die het anders aanpakt. Zij nemen bewust de tijd om zichzelf op een dieper niveau te ontmoeten. Het vergt moed om stil te staan bij hun interne processen en zo een stevigere basis in zichzelf te vinden. Deze vrouwen begrijpen dat ware verandering begint van binnenuit.


De weg van vertragen en naar binnen keren is niet makkelijk, maar wel de moeite waard. Het stelt je in staat om diep contact te maken met datgeen wat werkelijk gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Hierdoor sta je als mens steviger in het leven en ervaar je voldoening in het leven van alle dag.

Erken de seizoenen in jezelf

Ons welbekende spreekwoord "de schouders eronder zetten" illustreert onze cultuur van aanpakken en doorzetten. Echter is het ook van essentieel belang om te beseffen dat je van nature de ruimte mag nemen om te vertragen. Het geeft je de kans om te luisteren naar jouw binnenwereld.


Net zoals een jaar bestaat uit verschillende seizoenen, zo bestaat ons mens-zijn ook uit seizoenen. Velen zijn zó gewend om maar door te gaan in de eeuwig durende zomer, dat vertragen in de herfst of verstillen in de winter heel onwennig voelt.


Met als gevolg dat je onrust ervaart in de onderstroom. 


Wanneer je ruimte maakt voor alle seizoenen in je leven, zul je als mens weerbaar en veerkrachtig door het leven navigeren. Hierdoor zul je zingeving en voldoening ervaren in het leven van alledag. 

Komt tot de kern
"Saraï is zo ontzettend liefdevol in haar aanpak - maar legt de vinger wel telkens op de zere plek. Laat je zien wat gezien mag worden en begeleid je hier doorheen. De thema's die opkomen zijn volledig afgestemd en raken daardoor zeer. Het was een waardevol traject waar ik de rest van mijn leven veel aan ga hebben."
Tari L.
Kundige therapeut met scherpte.
"Ik heb Sarai ervaren als een heel kundige therapeut die met veel scherpte, zuiverheid en zorgvuldigheid werkt. Ze wist mij haarfijn aan te voelen en elke keer opnieuw precies de kern te raken. Ik zou Saraï absoluut aanbevelen voor een ieder die verlangt naar een verdieping in haar persoonlijke ontwikkeling."
Ymke S.

Maak ruimte voor jou als mens

Daar waar velen door hobbelen, maak jij de bewuste keuze om te vertragen.

In plaats van schreeuwen voor verandering, luister jij naar de fluistering om verandering.

In plaats van naar buiten gericht te zijn, keer jij eerst naar binnen.


Want in een wereld waar verandering de enige constante is, zullen mensen die hun menselijkheid hebben omarmd de juiste wegen banen.


Dus in plaats van alles met het hoofd te bedenken, zul jij geïntegreerd leiderschap tonen. En in plaats van instinctief te reageren, zul jij dienend creëren. 


Vertragen, verbinden en voelen voor meer rust, ruimte en richting.

Dat zijn de hoofdingrediënten van dit traject.

Van buiten naar binnen en van binnen, naar buiten.

Hart, hoofd en handen uitgelijnd.

Voor de wereld van vandaag en morgen.

Saraï blijft neutraal.

"Voor Saraï heb ik met diverse leraren, coaches en systeem therapeuten gewerkt. Daar waar ik dikwijls advies kreeg, bleef Saraï neutraal. Saraï leid jou zelf naar het antwoord. Met een stevige hand, een omhelzing of liefdevolle blik om er volledig voor jou te zijn. Ze ziet jou. In alles dat je bent. Ze voelt als een rots. Waar je tegen kunt leunen. Die je sterkt en steunt. Door weer en wind. Met alles in alles."

Silvie v R.

De 3V's als hoofdingrediënten van dit jaar:

Verbinding

 We richten ons op het versterken van de verbinding met jezelf als anker, zodat je horizontaal en verticaal kunt verdiepen en verbreden. Dit helpt je om betekenisvolle relaties te creëren met de mensen en wereld om je heen.

Veiligheid

Innerlijke veiligheid vormt de basis voor een waardevol leven. Ervaar hoe je ruimte kunt innemen en je grenzen liefdevol kunt bewaken. Je leert jezelf te zien en zijn, waardoor je veerkrachtiger wordt in het omgaan met uitdagingen.

Vertrouwen

Open en eerlijk kunnen zijn over je gedachten en gevoelens, zorgt ervoor dat je integer kunt handelen in lijn met je waarden. Door vertrouwen te bouwen, kun je daadkrachtig je eigen koers varen en ervaar je stevigheid in het dagdagelijkse.

Dit traject is voor de vrouw die...

 • ... zichzelf beter wil leren kennen en zien, zodat ze vol vertrouwen zichzelf kan zijn;
 • ... aan de slag wil gaan met voeden vanuit verbinding;
 • ... verbinding wil ervaren met haar lijf, zodat ze kan luisteren naar haar behoeften;
 • ... stevig verankerd en belichaamd in het leven wil staan (en dit ook wil voorleven aan haar kinderen);
 • ... verantwoordelijkheid wil nemen voor haar leven.


Dit traject is niet geschikt:

 1. Wanneer je midden in een (gediagnosticeerd) eetprobleem zit (waarbij een multidisciplinaire benadering voorrang vereist);
 2. In geval van depressie, suïcide gedachten, middelenverslaving, of andere acute vorm van psychische aandoeningen (kies voor behandeling door psycholoog en/of psychiater).

Mijn kernwaarden:

Verbinding allereerst met God, dankzij Hem heb ik helderheid en meesterschap. Vanuit de verbinding met mezelf als mens en therapeut, ben ik verbonden met jou als mens en cliënt.

Integriteit is mijn hoogste goed. Eerlijkheid en transparantie. Geen opsmuk of tierelantijn, maar volledige toewijding aan het vak wat ik ruim 11 jaar beoefen.

Menselijkheid als basis van onze gelijkwaardige samenwerking. Hier ben je welkom in ieder seizoen van je leven, donker of licht, rommelig of op orde.

Moed als vertrekpunt van iedere sessie. Gestoeld op wetenschap en gebonden aan de praktijk, zodat je de ervaring en verrijking kunt integreren in het leven van alledag. 

In alle eerlijkheid: ik werk graag samen met vrouwen die willen ontwikkelen. Die zichzelf willen ontmoeten, vanuit de gelaagdheid van het mens-zijn. Die toe zijn aan verandering van binnenuit en daarmee bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor het leven. 

Diepe herinnering en wijsheid.
“Saraï is een zuivere, krachtige en liefdevolle gids. Iets groters werkt door haar heen dat in dienst staat van de diepe herinnering en wijsheid in onszelf.”
Hanneke vd H.
Geen onzekerheid, alleen rust en ruimte.
"De waarheid in mezelf die je naar boven haalt is fundamenteel, gegrond met diepe wortels. Het is een weten waar geen onzekerheid meer is, alleen rust en ruimte.”
Marriël E.

Vaardigheden voor het leven 

Samen gaan we aan de slag met integrale gedragstherapie waarbij ruimte wordt gemaakt voor jouw binnenwereld en je dit concreet vertaalt naar gedrag in lijn met wie je wilt zijn.


Tijdens dit traject ontwikkel je levensvaardigheden: vaardigheden voor de rest van je leven. Denk daarbij aan:


 • Afstand creëren tot je denken;
 • De adem als anker;
 • Ruimte maken voor gevoelens en emoties;
 • Luisteren naar je lichaam;
 • Voedzame keuzes maken in het dagdagelijkse;
 • Navigeren met jouw innerlijk kompas.
Beste geld ooit besteed.

"Ik zei na het traject tegen Saraï dat dit mijn beste geld ooit besteed is. Er is zóveel gebeurd, niet normaal. Er is zoveel in me verschoven dat ik me een ander, vrijer mens voel. Dankzij het traject met Saraï kan ik voelen en dat is helemaal niet zo eng als ik dacht. Nu ik kan voelen en de tools heb die Saraï me aanreikte, hoef ik niets meer weg te stoppen, maar kan ik iets verwerken, oplossen of doorvoelen (wat de situatie maar vraagt op dat moment) en dat maakt dat ik me sterker dan ooit voel. Dank je wel lieve Saraï voor je liefde, steun en expertise om me te helpen."

Sandii Zachte, oprichter KiiND en Wilde Vrouw Magazine

Hét traject voor integrale gedragsverandering

 • Duur: 6 maanden
 • Aantal sessies: 12x 90 minuten
 • Locatie: praktijk in Oss of online via Zoom

Vanaf 1 november '23 werken we met het Sliding Scale Principe. Hiermee willen we deze vorm van therapie en begeleiding beschikbaar stellen op basis van de ruimte die je hebt om in jezelf te investeren.


Dit principe is gestoeld op waarachtigheid, respect voor complexiteit en verantwoordelijkheid. Waarden die we vanuit Fields of Being volledig ondersteunen. We vragen niet om je inkomen te verifiëren. We vertrouwen dat onze cliënten en klanten eerlijk zijn.


Een gemeenschap kan goed gedijen wanneer verantwoordelijkheid een centrale waarde is. Vanuit die plek groeit vertrouwen en kan diepgaand werk gedaan worden.


Lees daarom zorgvuldig onderstaande kolommen door en kies welke situatie jou het best omschrijft.


Voel je welkom!

Pay it Forward

€5082
€ 847 p/m
Vanaf feb '24 beschikbaar

Ik identificeer me met de beschrijving van "Regulier", en mijn financiële situatie is zeer comfortabel. Ik ben bereid om bij te dragen aan zowel mijn eigen ontwikkeling als die van een andere vrouw met beperktere financiële middelen.

Regulier

€3630
€ 605 p/m

Vanaf feb '24 beschikbaar

Mijn basisbehoeften (onderdak, voedsel, gezondheidszorg) zijn ruimschoots vervuld. Financieel gezien heb ik het goed. Ik woon in een koop- of particuliere huurwoning, met mogelijkheid tot aflossing van mijn hypotheek of (studie)schuld. Er is elke maand ruimte in het budget voor uit eten gaan, recreatie, kleding, boeken, en maandelijks sparen. Om deze investering te kunnen doen, is vooral innerlijke moed vereist, omdat ik het spannend vind om in mezelf te investeren.

80%

€2904
€ 484 p/m

Vanaf apr '24 beschikbaar

Ik ben doorgaans financieel stabiel, met basisbehoeften gedekt (onderdak, voedsel, gezondheidszorg). Hierdoor kan ik mijn (studie)schuld afbetalen en soms budget vrijmaken voor uit eten gaan, vrijetijdsactiviteiten, kleding, boeken en sparen. Echter, om deze investering te doen, zal ik moeten inleveren op extra uitgaven, mijn spaargeld aanspreken, of een lening afsluiten bij iemand in mijn netwerk.

60%

€2178
€ 363 p/m

Vanaf apr '24 beschikbaar

Mijn basisbehoeften zijn gedekt (onderdak, voedsel, gezondheidszorg), maar mijn financiën blijven elke maand een uitdaging. Ik ben momenteel werkloos en ontvang een uitkering, zonder financiële steun van een partner. Dit resulteert in een zeer beperkt budget voor uit eten gaan, vrijetijdsactiviteiten, kleding, boeken en sparen. Om deze investering te kunnen doen, zal ik mijn spaargeld moeten gebruiken of financiële hulp moeten vragen aan een bekende.

*Prijzen zijn inclusief btw voor particulier en exclusief btw voor zakelijk. Betaling geschied via automatisch incasso.

Stap 1:

Vul het inschrijfformulier in, zodat we je alvast een beetje beter leren kennen.

Stap 2:

Inschrijfformulier ingevuld? Check, dan kun je jouw vrijblijvende Clarity Call inplannen.
Helend, verdiepend en verhelderend.
"Saraï zorgt voor een ongekende transformatie. Mijn ervaring was helend, verdiepend en verhelderend."
Malou V.
Helder en redelijk.
"Sarai is altijd helder, en redelijk tegelijk: ze is niet normatief, maar exploratief en supportend. Iedereen kan zich veilig voelen bij haar."
Roanne van Voorst

Benut 11+ jaar aan professionele praktijk ervaring en expertise

 • Ruim 1500+ individuele cliënten > 3 maanden begeleid
 • 40+ keer te gast in podcast
 • 10+ keer kennis gedeeld in interviews voor landelijke media (NOS, RTL4, Nieuwsuur etc.)
 • HBO Voeding & Diëtetiek; Master Klinische Epidemiologie; diverse postHBO's, trainingen in ACT, Somatic Experiencing.

Profiteer van mijn verscheidenheid aan opleidingen en jarenlange fulltime 1-op-1 praktijkervaring, gecombineerd met solide wetenschappelijk onderbouwde methodieken en mijn eigen ontwikkelde tools, om een leven in verbinding, voldoening en vervulling te leiden.


Voel je welkom!

null

Veelgestelde vragen 1-op-1 traject met Saraï

Wat voor soort therapie geeft Saraï?

Saraï heeft een stevig fundament in gedragstherapie op basis van acceptance and commitment therapy (ACT). Daarnaast werkt ze actief met het lichaam door ruimte te geven aan emotioneel lichaamswerk. Naast haar 11+ jaar praktijkervaring heeft ze ook kennis en kunde van andere vormen van gedragstherapie en functioneel coachen.

Op welke dagen kan ik sessies inplannen?

Op dinsdag en donderdag van 9:00-16:00u.
Op vrijdag van 9:00-13:00u.

Worden de sessies vergoed?

Nee, helaas niet.

Ik wil een uitgewerkt voedingsadvies, kan dat?

Nee. je zal geen uitgeschreven voedingsadviezen ontvangen. Mocht jouw hulpvraag voedingsgerelateerd zijn, dan kun je wel wetenschappelijk onderbouwde en praktisch toepasbare tips ontvangen (evt als achtergrond documentatie), in combinatie met therapeutische begeleiding en coaching.