Thuishaven voor ondernemers die verschil willen maken. 

Dienend-leiderschapstraject voor jou als mens achter jouw bedrijf. Vergroot jouw integrale vitaliteit, zodat je blijft aanwakkeren (en niet opbrandt).

Fellowship 

ˈfelōˌSHip


zelfstandig naamwoord

Gemeenschap; broederschap; kameraadschap.

Sterke onderlinge samenwerking en gemeenschap waar je onderdeel van bent, aan bijdraagt en op terugvalt.

Optimaliseer jouw eigen ecosysteem

Je loopt voorop, gedreven door de drang naar iets beters. Vanuit een diepere overtuiging geloof jij in een groter doel; een alternatieve status quo, en daarvoor kom jij graag in beweging.


Om je heen lijken echter weinig mensen jouw visie en vuur écht te begrijpen. Dus houd je je, bewust of onbewust, in.


Steeds vaker loop je tegen de grenzen van de systemen aan waar je mee te maken hebt. De tijd lijkt beperkt, de ruimte krap, en een gebrek aan langetermijnvisie wordt steeds meer voelbaar in de wereld om je heen.


Je hunkert naar verandering, gemeenschappelijkheid, transparantie, en diepgaande verbinding.


Het Fellowship is dé plek voor de ondernemer die verschil wil maken. Ons gestructureerde jaarprogramma bestaat uit 6 volledig verzorgde livedagen, maandelijks samen trainen en wekelijks een moment van reflectie. Hiermee faciliteren we groei en ontwikkeling voor jou als mens én ondernemer met korte- en lange termijn winst op alle fronten.Fellowship

SAMEN

Een gemeenschap van diverse gelijkgestemden die je stimuleert, aanmoedigt en scherp houdt.

WETENSCHAP

Geen gezweef en pseudo-gedoe, bij ons is de basis van persoonlijke ontwikkeling wetenschappelijk onderbouwd.

IMPACT

Wanneer jij op je plek staat en je ecocysteem hebt geoptimaliseerd, kun je écht  impact maken op de korte én lange termijn.

Verspreid je visie, vanuit jouw wortels

Wellicht voel je al geruime tijd dat de huidige paden steeds moeilijker begaanbaar worden. Die oude wegen, gebouwd op ziekte en uitbuiting, resoneren simpelweg niet met jouw diepste overtuigingen en waarden.

Soms lijkt het alsof de mensen om je heen in een soort sluimerstand verkeren, zich vooral bezighoudend met drama en gedoe. Jij hebt daar geen tijd voor, want je bent vastberaden om het anders te doen.

En toch, wanneer je jouw ideeën deelt, overheerst vaak het gevoel van onbegrip. Daardoor mis je aansluiting, omdat je graag over deze belangrijke thema's praat.


Wat je mist zijn A-spelers. Mensen die je zien, begrijpen én aanmoedigen. Zodat je samen nieuwe wegen kunt bouwen. Wegen waar verbinding, transparantie en impact centraal staan.

In het Fellowship nodigen we je uit om jezelf te zijn, met al je kwaliteiten en eigenaardigheden. Zodat je vuur blijft aanwakkeren en je visie verspreidt. Gevoed door een diverse groep gelijkgestemden, dé A-spelers die je aanmoedigen om verder te gaan!

Voorbeeld van een dienende leider
"Sarai is een prachtig voorbeeld van de dienende leider, ze creëert een veilige omgeving waarin alles er mag zijn. Ze laat iedereen in zijn waarde en laat jou zelf zijn met je eigen processen. Zij overhaast daarin niets en weet de juiste vragen te stellen om je eigen inzichten naar het bewuste te krijgen en jou in beweging te zetten. Daarnaast is zij ook echt het voorbeeld van een lerende leider, ze heeft veel zelf mee en doorgemaakt en is niet bang om een andere koers in te slaan en zich kwetsbaar hierin op te stellen."
Sabine

null

Stel je maar eens voor...

Je bent onderdeel van een betrokken gemeenschap met andere inspirerende ondernemers. Een plek waar ruimte is voor jou, je visie en al je ideeën.


Een gemeenschap waar je jezelf mag zijn, mét je expertise(s) en je menselijkheid. Hier wordt je begrepen en gewaardeerd om wie je bent. Hier stel je de vragen, waar je niet alleen antwoorden vindt, maar waar ook de zoektocht zelf wordt gewaardeerd.


Een plek waar je jouw kennis en ervaring deelt én geïnspireerd wordt door dit te ontvangen van anderen. Omdat je niet slechts een deelnemer bent, maar een waardevol lid van een collectief dat gedreven wordt door dezelfde missie, namelijk bijdragen aan de wereld van vandaag en morgen.


Je trekt minimaal een jaar op met deze groep. Een jaar om in te checken, uit te zoomen en samen door te pakken. Met tijd voor reflectie, ruimte om te bewegen en inspiratie om te broeden op nieuwe vormen en ideeën.


FELLOWSHIP

Wat ontvang je?


 • Het Fellowship start op 1 maart 2024.
 • Je bent voor minimaal één jaar lid.


6x BROEDPLAATS:

 • Een volledig verzorgde dag (9:00-17:00u) op een inspirerende plek. Data 2024: 4 maart, 29 april, 3 juni, 23 september, 4 november. Datum 2025: 27 januari.
 • Locatie: Vinkeveen
 • In de ochtend verdiep je, met behulp van inhoudelijke masterclasses gegeven door Paul, Saraï en diverse top gastsprekers (zoals oud-topsporters, impact-ondernemers en leiders).
 • In de middag verbreed je, door middel van praktische opdrachten en structurele intervisie, samen met de groep.


10x BEWEEGLOKAAL:

 • Iedere maand op zaterdagmiddag (13:00-16:00u) samen beter bewegen en trainen.
 • Data 2024:  16 maart, 13 april, 11 mei, 15 juni, 13 juli, 14 september, 12 oktober, 16 november, 14 december. Datum 2025: 15 februari
 • Locatie: Oss
 • De setting is inhoudelijk en informeel (kids mogen mee!)


42x BEZINNINGSRUIMTE:

 • Iedere maandag tijd en ruimte voor een overdenking
 • Online via privé podcast
 • Aandacht voor reflectie en actieve verstilling.

Dit is voor jou als je:


 • Ondernemer bent (ZZP, start- en scale up), weet waar je voor staat en wilt bijdragen aan een betere wereld.
 • Snakt naar een groep diverse gelijkgestemden, soms een tikkeltje eigenaardig en eigenwijs (misschien herkenbaar ;-)).
 • Wilt verdiepen in een wetenschappelijke, praktische, resultaatgerichte benadering van persoonlijke groei en dienend-leiderschap.
 • Nieuwsgierig bent en samen wilt verbinden en bouwen.
 • Wilt groeien op alle fronten (persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk).

Wat gaan we doen?

Lente

Ruimte en Richting


Maak ruimte voor de verdieping van  jouw innerlijk kompas en ontdek jouw persoonlijke- en sociale identiteit, terwijl je jouw missie en visie verder aanscherpt.

Zomer

Ritme


Aandacht voor presteren, met behulp van plannen en periodiseren. Put uit de topsport-mentaliteit om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen en maak winst op korte- en lange termijn.

Herfst

Regulatie


In de vertraging zoomen we uit naar systemen in transitie. Ontwikkel (eco)systeem denken zodat je integere keuzes kunt maken op elk vlak van verantwoord ondernemerschap.

Winter

Regeneratie en Rust


Vanuit verstilling verbinden we met herstellende dynamische processen en betekenisvol nalatenschap. Je ankert goed voorouderschap in relatie tot hedendaags rentmeesterschap.

Ná het fellowship:

Heb je jouw eigen ecosysteem geoptimaliseerd en ervaar je helderheid in je hoofd, ruimte in je dag en vaardigheden voor het leven. Hierdoor creëer je winst op de korte- en lange termijn, en ben je lid van een vernieuwende groep (eco)systeem-denkende, missie-gedreven ondernemers.

Veilige omgeving, gefocust op de natuur.
"Als coach begeleidde Paul mij gedurende mijn topsport carriere met zijn onconventionele aanpak. Hij daagt je uit op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Zijn veilige omgeving, gefocust op de natuur, creëert een unieke setting voor transformatie. Paul gaat verder dan alleen fysieke training; hij begeleidt je op een diepgaande reis naar zelfontdekking en groei op meerdere niveau's."
Rick van den Hurk, ex. prof. honkbalspeler
Voorbeeld van persoonlijk leiderschap
"Wat zo bijzonder is aan de begeleiding door Sarai is dat ze niet alleen haar vak verstaat, maar dat ze dat op een geheel authentieke wijze doet. Dat maakt haar een voorbeeld van persoonlijk leiderschap, waarbij ze altijd terug gaat naar het fundament. Ze helpt je om inzicht te krijgen in je eigen fundament, maar ook om er vervolgens gericht op te handelen."
D.R.

Neem je plek in

Terwijl andere ondernemers verstrikt raken in de waan van de dag, creëer jij bewust ruimte om uit te zoomen. In plaats van in te zetten op de eeuwige zomer, maak je ruimte voor alle seizoenen.


Waar veel ondernemers vastlopen in de druk-drukker-drukst-mentaliteit, maak jij doelbewust de keuze voor meer ruimte, minder stress, en betere focus. In plaats van te blijven hangen in 'gezond eten en meer sporten', kies je bewust om je beweegruimte te verkennen en daarmee vitaliteit te vergroten.


In een sneller veranderende en complexer wordende wereld, kies jij bewust voor optimalisatie, zodat je kunt blijven aanwakkeren en daarmee jouw visie verspreidt.

Van inzicht naar impact

Waarschijnlijk heb je nu een beeld van wat het Fellowship is en daarom hieronder een korte opsomming van wat het Fellowship NIET is:

 • Het is géén persoonlijk ontwikkelingstraject met therapeutische interventies;
 • Het is géén business traject;
 • Het zijn géén theekransjes om lekker even het weekend te bespreken;
 • Het zijn géén sportlessen zoals je die van een PT-er (of andere sportprofessional) krijgt.
 • Het is géén spirituele community (en we doen absoluut géén psychedelica om "in verbinding te komen").

Ontwikkel dienende leiderschapskwaliteiten en levensvaardigheden.


1. Doe moeite.

2. Heb geduld.

3. Wees dienend.

Geen ego, alleen jouw proces.
"Als je je processen aan wil gaan zonder last van projecties of opsmuk van de begeleider, dan moet je bij Saraï zijn. Als je bij haar bent gaat het écht over jou. Hier speelt geen ego, alleen jouw proces. Ze laat niet zien wat ze allemaal kan, maar helpt je super respectvol naar jóuw persoonlijke volgende stap. Bij Saraï ben je veilig."
Sandii

Draag bij vanuit rust, vertrouwen en zijn.

Deze tijden vragen om échte leiders die in verbinding staan met hun ecosysteem. Leiders die geworteld zijn en actief bijdragen aan een toekomstbestendig en veerkrachtige leefomgeving.


Deze leiders hebben verschillende kwaliteiten:

 • Denken in (eco)systemen
 • Tonen moed
 • Zijn authentiek
 • Houden rekening met de échte lange termijn
 • Hebben actieve hoop


Het Fellowship biedt je de ruimte en tijd om in te checken met jouw eigen ecosysteem, zodat je kunt uitzoomen om de grotere ecosystemen te blijven zien bij iedere stap die je zet.


Boek vrijblijvend een kennismaking in (nog enkele plekken beschikbaar):

Zuiver en eerlijk.
"Saraï gaat terug naar de essentie van ons mens zijn. Ze is een krachtig instrument van God en maakt het ongemakkelijke bespreekbaar. Ze geeft op een zuivere en eerlijke manier sturing op de weg doorheen je proces. Ze kan luisteren, inspireren, vertellen, maar vooral liefdevol aanwezig zijn. Ze toont ook wie zij echt is, waardoor ze op de dezelfde hoogte veilige ruimte kan houden. Bij haar voel je jezelf veilig, gehoord en gezien."
Ruth
Veilig, liefdevol en warm.
"Werken met Saraï is werken in een veilig, liefdevol en warm bad. Ze is super integer en authentiek, wijs en liefdevol. Met humor en ook lichtheid. Je mag op komen dagen helemaal zoals je bent met waar je op dat moment staat. Nooit heb ik iets van oordeel gevoeld, alleen zachte liefdevolle duwtjes om iets verder te onderzoeken."
Anne

Jaarlidmaatschap

€7500

€5500
ex btw. (termijnbetaling mogelijk)
 • 6x Broedplaats (t.w.v. €6000)
 • 10x Beweeglokaal (t.w.v. €2500)
 • 42x Bezinningsruimte (t.w.v. €450)
 • Masterclasses van top sprekers 
 • Uitgebreid professioneel netwerk
 • Toegang tot Fields of Being e-learning (t.w.v. €800)
 • BONUS #1: Word vóór 26 februari lid en ontvang alleen deze editie 2 coach sessies van Paul of Saraï (t.w.v €1500)
 • BONUS #2: Summercamp! In augustus drie dagen kamperen te midden van de natuur. Een verbindend avontuur voor Fellows én aanhang (t.w.v. onbetaalbaar, want onvergetelijk)


Ruimte om jezelf te verwelkomen

"Saraï werkt puur, echt en met ontzettend veel liefde en ruimte. Ruimte om te zijn, om jezelf te verwelkomen en om vooral écht mens te zijn."
Julia
Natuurlijke manier van begeleiden
"Saraï heeft een natuurlijke manier van begeleiden, waarbij ze je zowel uitnodigt om zelf in te stappen op je eigen manier en tempo als de scherpte brengt wanneer dat nodig is."
Hanneke

Wie zijn je trainers?

  Toen we samenwerkten in de topsport (hij als fysiek trainer, zij als sportdiëtist), dienden we onze atleten en collega's. Ten kostte van onszelf. En toen we bezig gingen met persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap, waren we volle bak gefocust. Op onszelf.


  In de jaren die volgden, ervaarden we de kracht van dienend-leiderschap in relatie tot de groepen die we mochten begeleiden. Stevig geworteld staan in ons eigen innerlijk kompas, met aanvullende expertises, zónder gedoe en geneuzel.


  We willen je uitnodigen voor deze groep, zodat je de kracht van een Fellowship kunt ervaren. Een diep persoonlijke, luchtige én impactvolle reis voor jezelf, jouw omgeving én de mensen waar je mee mag werken.


  Voel je welkom!

Onze kernwaarden

AUTHENTICITEIT

We omarmen authenticiteit als kompas voor persoonlijke groei en geven elkaar de ruimte om te ontdekken, omarmen en ontvouwen.

SAMENWERKEN

De kern van ons fellowship, waar we de kracht van de groep en ieders individuele afstemming gebruiken. We vertrouwen onszelf en elkaar.

IMPACT

Onze drijfveer om samen te bouwen aan integrale vitaliteit, om naast persoonlijke levens, ook collectieve vraagstukken te kunnen beantwoorden. 

Ik voelde me altijd gehoord

"Sarai weet waar ze over spreekt en heeft zo'n enorme passie voor en verbondenheid met wat ze doet en teacht, dat ik zeker wist dat zij 'the place to be' was voor mij om verdieping te vinden. Ik voelde me altijd gehoord, gewenst, geliefd en ervaarde heel veel ruimte om twijfels te delen, angsten te bespreken en mijn eigen processen aan te gaan."
Jeanet


Veilig, liefdevol en warm.
"Sarai is altijd helder, en redelijk tegelijk: ze is niet normatief, maar exploratief en supportend. Iedereen kan zich veilig voelen bij haar."
Roanne

3x ja, maar ik twijfel....

"Ik doe liever alles alleen"

We begrijpen waar je vandaan komt. Onze maatschappij is ook best individualistisch ingesteld, waardoor het spannend kan aanvoelen om gestructureerd samen te komen in een groep.


 • Door op zeer regelmatige basis samen te komen met het fellowship, ontwikkel je levensvaardigheden die bijdragen aan een positieve samenwerking.
 • Denk daarbij aan: communicatievaardigheden, het vergroten van empatisch- en probleemoplossend vermogen, flexibiliteit, betrouwbaarheid, en constructieve feedback.

"Wie zit er op mijn ideeën te wachten?"

We feel you. Je kunt je onbegrepen voelen, omdat je anders naar de wereld kijkt dan je omgeving. Het kan daarom demotiverend werken om jouw super sonische ideëen te delen met je naasten, maar laat je niet ontmoedigen.
 • Het fellowship biedt een veilige en verrijkende voedingsbodem voor al jouw ideëen. We nodigen je actief uit om te zijn wie je bent en dit verder te cultiveren.
 • We geloven in de koplopers, de andersdenkenden, de vaandeldragers én we geloven dat wanneer we deze eigenaardige mensen samenbrengen, de uitkomst altijd meer is dan de som der delen.

"Wát een hoge investering!"

We begrijpen dat het een grote investering is. Misschien is het wel de eerste keer voor jou om dit in jezelf (en daarmee jouw bedrijf) te investeren. Dat is ook spannend en uitdagend.

 • Tijdens het Fellowship ontwikkel je levensvaardigheden en richting vanuit jouw innerlijk kompas. Hierdoor zul je de investering binnen het eerste jaar terugverdienen, omdat je scherpere keuzes zult maken op zowel privé, professioneel als maatschappelijk vlak.
 • De huidige prijs van het Fellowship is de pilot prijs. Indien je alle onderdelen los zou willen volgen, ben je minstens het tweevoudige kwijt aan investeringen. Zolang je lid blijft van het Fellowship, behoud je deze instapprijs.
Leunen en steunen
"Saraï is voor mij alles wat het woord steun omvat. Ik zou haar willen vergelijken met een steunpilaar. Ze leidt je de weg naar de plek waar jij nog verhard bent en de zachtheid mag laten stromen. Niet altijd makkelijk, maar wel de moeite. Wetende dat je altijd wordt opgevangen door haar, als steun. Je kunt op haar leunen & steunen."
Silvie

Ben je tot hier gekomen? Mooi. Trek vooral niet te laat aan de bel.

Vanuit onze expertises en jarenlange ervaring, weten we dat velen pas aan de bel trekken als het te laat is. Als ze met hun onderneming of lichamelijke gezondheid in zwaar weer verkeren. Wanneer de koek bijna, of helaas helemaal, op is.


Doordat er te vaak JA is gezegd. Of van de koers afgeweken door te weinig richting. Of omdat er te eenzijdig is bewogen, vanwege beperkte capaciteit voor vernieuwing.


We snappen het.


In een wereld die alsmaar door gaat en waar het vijf-over-twaalf lijkt, is het uitdagend om eerst voor jezelf te kiezen. Maar je kunt het zien als de bekende metafoor van het zuurstofmasker en het vliegtuig: als jij omvalt, wordt niemand beter.


De vraag is of je weet wat je gaat doen, when shit really hits the fan. En dan hebben we het niet over een hele bunker aanleggen vol met HAK-groentenpotjes en beschutte legertenten (zelf weten). 


Heb je de juiste vaardigheden en kwaliteiten ontwikkeld, van een bewuste leider? 


Daarom ondersteunen we jou in jouw ontwikkeling als mens, waardoor jouw veerkracht en weerbaarheid worden vergroot. We zetten maximaal in op het vergroten van vitaliteit. Niet meteen een thema waar je aan denkt als je onderneemt met een missie, wél een belangrijk thema om overeind te blijven staan.


Veel ondernemers hebben een visie, een missie, kunnen heel goed hard werken. Maar waar is je veilige thuishaven om goed in te checken en uit te zoomen, zodat je op koers kunt blijven ongeacht de omstandigheden?


Word daarom lid van ons Fellowship. Jouw veilige thuishaven met gelijkgestemde ondernemers. Wij stomen de leiders van morgen klaar die koers kunnen houden in een steeds sneller veranderende en complexer wordende wereld.

Veelgestelde vragen Fellowship 2024

Ja, maar ik doe toch aan Crossfit (of yoga, Hyrox, hardlopen etc)?

Yep en dat is juist het probleem <3. Eenzijdige bewegen, monotone herhalingen. In de Beweegruimte leer je Beter Bewegen, zodat je je lichaam blijft ondersteunen én je ruimte kunt blijven innemen.

Ik kan niet naar iedere Broedplaats komen, is dat erg?

Het is fijn als je zoveel mogelijk bij Broedplaats kunt zijn, want dáár zit de groep en dus de verdieping. Je mag (kosteloos) één gemiste Broedplaats meenemen naar het volgende jaar.

Ik kan niet bij ieder Beweeglokaal aanwezig zijn, is dat erg?

Het is fijn als je er zo veel mogelijk bij kunt zijn, maar als je er een paar mist, is dat niet erg.

Mag ik mijn kind(eren) meenemen?

Ja, zuigelingen kunnen kosteloos mee. Kinderen vanaf 1 jaar in overleg, neem contact met ons op zodat we tijdig kunnen voorbereiden.

Ontvang ik ook coaching van Saraï en Paul?

Ja, wanneer je je vóór 26 februari aanmeldt, ontvang je 2 Strategie Sessies van Paul of Saraï. Verder zullen zij ook coachen tijdens Broedplaats en Beweegruimte.

Maar ben ík een A-speler?

Als je een onderneming hebt (ZZP of met personeel) en je bent missie-gedreven ingesteld én je gaat helemaal aan van het Fellowship, dan ben je zekerste weten een A-speler. Kom er bij!

Hoe zien de dagen van Broedplaats er uit?

In de ochtend zijn de verdiepingssessies (met eventuele gastsprekers) en in de middag trekken we breed met elkaar op en maken we ruimte voor integratie.

Is dit een jaartraject?

Je bent voor minimaal 1 jaar lid, maar je kunt zo lang als je wilt lid blijven.

Help ik twijfel, wat kan ik doen?

Om heel eerlijk te zijn: het Fellowship is niet voor iedereen. Want iedereen kan schreeuwen. Weinig willen dienend leiden, vanuit vertrouwen, dienstbaarheid en verbinding met iets groters. We hebben je graag aan boord met een duidelijke JA, dus als je twijfelt: niet doen.

Hoe groot is de groep?

We starten het Fellowship met maximaal 15 deelnemers in de eerste ronde. Daarna gaan de deuren nog open voor 5 mensen (voor een hogere prijs).